Matematică simplă: Ar fi putut diaspora de peste hotare să o ajute pe Maia Sandu să devină Președintele Moldovei

Ar fi arătat altfel rezultatele alegerilor dacă cetățenii de peste hotare ar fi votat unanim pentru fostul ministru al Educației?

Astăzi ex-candidatul la funcția de președinte, Maia Sandu, a scris o postare furioasă despre faptul că pe 13 noiembrie i-a fost furată victoria. Potrivit lui Sandu, principala încălcare a fost faptul că reprentanții diasporei au fost privați de dreptul de a vota. Acum ea a hotărât că va contesta rezultatele scrutinului, declarând că i-au fost furate aproape 100 mii de voturi (reamintim că diferența de voturi cu învingătorul cursei prezidențiale constituie aproximativ 70 mii de voturi), scrie kp.md.

-Hoții ne-au furat totul. Nu le vom permite să ne ia și voturile! – a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Toate bune și frumoase, însă haideți să facem calculele. În afara hotarelor Moldovei, rezultatele Maiei Sandu la secțiile de votare au fost, în mediu, foarte înalte – 90-94% (evident că nu luăm în calcul Rusia unde ex-ministrul educației a cedat în fața lui Igor Dodon cu aproximativ același scor), mai notează kp.md.

Să presupunem că această tendință s-ar fi păstrat, iar la fiecare secție de vot ar fi votat încă 1000 de oameni. Este vorba de plus 16 mii de oameni, dar nicicum nu 70 fr mii. Ok, chiar dacă la fiecare secție de votare ar fi votat câte 3 mii de oameni (numărul maxim de alegători per secție), într-un final am fi avut aproape 36 mii de voturi pentru Sandu. E cam puțin pentru o victorie răsunătoare, darămite pentru a câștiga cu o diferență minimă.

Încă o dată spun că e vorba de o formulă din care este exclusă Rusia. Nu am calculat-o intenționat, ca să vă arătă că argumentele Maiei Sandu despre „victoria furată” sunt cel puțin nefondate și inventate. Nu exclud faptul că sfetncii ex-candidatului sunt în stare să folosească un calculator și că au făcut demult aceste calcule. Anume din acest motiv consider că au fost oprite protestele masive, iar pe facebook a apărut această postare formală despre „continuarea luptei”. După mine, însă, ea a luat sfârșit, scrie în final autorul din kp.md.

9 Comments

 1. pe naiba… toti se dau in aeri ca diaspora din Europa a fost discriminata, dar uita sa spuna despre sutele de mii de moldoveni care sunt in Rusia… ok, deschizi mai multe sectii in Europa, si dai mai multe buletine, dar o sa trebuiasca sa faci aceeasi in Rusia. Totul se echilibreaza, sau chiar il faciliteaza pe Dodon.

 2. Добрый день! Прошу сделать ссылку на наш сайт – kp.md – активной и рабочей. Спасибо.

 3. ma adresez tuturor sustinatorilor lui Dondon. Va inselati amarnic sustinandu-l pe acest nemernic si tradator de tara . Da, eu pot sa va demonstrez ca daca alegerile nu ar fi fost fraudate, Maia Sandu ar fi castigat detasat alegerile. Daca le-ar fi permis tuturor moldovenilor din diaspora sa voteze, daca li s-ar fi permis studentilor sa voteze in cadrul institutiilor lor de invatamant, daca nu s-ar fi facut atatea inversari de rezultate, daca nu s-ar fi organizat acele transporturi cu transnistreni, (care dupa parerea mea, nu ar fi avut dreptul sa voteze), pentru ca ei nu contribue cu absolut nimic la dezvoltarea acestei tari, ba din contra, traiesc pe spatele moldovenilor ca niste paraziti, consumand gaz si electricitate din bugetul nostru, pe cand acei moldoveni din diaspora trimit in tara aproximativ cate o 100 de milioane de euro in fiecare luna. Plus la astea, separatistii sau exprimat prin acel referendum ca vor sa se alipeasca la federatia Rusa, si ei se considera ca locuesc intro alta tara. Daca luati in calcul toate cele mentionate de mine mai sus, o sa vedeti cat de lejera ar fi fost victoria Maiei Sandu.

 4. Ce tampenie de articol copiata. Banuiesc ca acest comentariu nu va fi publicat, dar macar va ajunge la unul care il citeste si il sterge in loc sa il publice. Nu conteaza, imi pierd din timp pentru voi niste creiere spalate.
  Matematica voastra se vede ca e simpla pro Dodon.in diaspora s au furat acele cateva mii de voturi prin lipsa de buletine, dar si mai multe s au furat in tara prin frauda. In fata mea la sectia de vot din londra unui tanar i s a spus ca deja a votat in satul de bastina cu 2 ore in urma. Adica el s a teleportat din Moldova pana in londra? Pana la urma l au lasat sa voteze, dar votul lui din Moldova nu a fost anulat, deci a fost furat. Si nu cred ca e unicul. Este un clip pe internet unde un tanar care vota in Moldova, a vazut ca verisorul lui a votat, verisorul lui fiind in germania. Asta sunt voturi furate si nu sunt 2 ci zeci de mii. Oare asa de tare ii intereseaza pe transnistreni si gagauzi destinul Moldovei incat sa vina in asa numar mare la votare in microbuze platite de catre „cineva” incat sa nu le ajunga voturi si sa se faca repede rost de alte buletine? Sunteti josnici, hoti, murdari. Macar sa taceci ca rahatul in iarba, decat sa scrieti ineptii. Eu accept orice presedinte ales corect, prin vot liber si democrat, dar nu prin frauda. Dodon e un mancator de rahat care nu merita fotoliul ala mai mult decat tampitul de a facut asa o matematica simpla, pe intelesul dodonistilor.
  Mi e greata de voi, de mila de mintea putina care o aveti sau daca aveti minte o vindeti ieftin unui prost.
  Sa va fie de bine. Sa va stea in gat.

 5. Apel_către_ofițerii_moldoveni

  Apel către ofițerii moldoveni!
  Fraților! În aceste timpuri grele tipul obraznic și fără onoare,
  Vladimir Plohotniuc se pregătește să ne scuipe în față, numindu-l pe
  alt tip fără onoare, pe Victor Gaiciuc în funcția de ministrul al
  apărării. Ținem minte, că în timpul ultimelor alegeri prezidențiale,
  acest individ lipsit de simțire omenească, Victor Gaiciuc a organizat
  un grup diversionist bolșevic, care răspândea minciuni despre Doamna
  Maia Sandu. Facem apel la toți ofițerii moldoveni în slujbă sau în
  rezervă, care au onoare și bună credință să nu permitem uneltirile de
  diavol ale lui Vladimir Plohotniuc!
  Onoare și Patrie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.