Duma de Stat: protestele nu vor influența activitatea președintelui Moldovei

Protestele de la Chișinău nu vor influența asupra muncii președintelui ales Igor Dodon, care și-a determinat deja cursul.

De această părere este membrul comitetului Dumei de Stat pentru relațiile cu CSI, Kazbek Taisaev, care este citat de RIA Novosti.

După anunțarea primelor rezultate preliminare ale alegerilor, susținătorii lui Igor Dodon jubilau, iar adversarii socialistului au declarat victoria acestuia drept „doliu național”. Organizând un mini-protest nocturn în fața clădirii CEC, ei au decis să transfere manifestaţiile pentru luni. În ziua de luni, câțiva activiști, printre care cei mai mulți erau adepți ai unirii Moldovei cu România, s-au adunat în PMAN. Protestele au durat mai puțin de cinci ore. Nu au fost înregistrate incidente.

„O delegație impunătoare a Dumei de stat a asistat în calitate de observatori internaționali și la prima etapă ale alegerilor președintelui, au urmărit şi cel de al doilea tur al scrutinului prezidențial. Alegerile s-au desfăşurat în mod legitim, nu au existat încălcări care ar fi putut influența mersul alegerilor. Acest lucru a fost recunoscut și de misiunea OSCE”, a declarat Taisaev pentru jurnaliști. „Proteste stradale vor mai fi desigur, dar acest lucru nu va influența în mod esenţial activitatea președintelui. Președintele și-a stabilit deja cursul. Cred că prima sa vizită va avea loc la Moscova”, a mai adăugat parlamentarul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.