Maia Sandu tentată să recunoască victoria lui Dodon

Chiar dacă deocamdată nu recunoaște direct victoria lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, în mesajele sale de la prima conferință de presă organizată după numărarea voturilor, Maia Sandu a pus accentul mai mult pe consolarea electoratului și pe mesaje de încurajare pentru planurile viitoare.

“Trebuie să rămânem uniți, să lucrăm pas cu pas, umăr lângă umăr. Haideți să creștem această familie. Haideți să ținem legătura și să ne consolidăm ca echipă”, a menționat Maia Sandu. Ea a spus oamenilor că voturile lor nu sunt simple voturi, dar speranțe care “tocmai au renăscut”, transmite hotnews.md.

Întrebată dacă recunoaște victoria lui Igor Dodon, Maia Sandu s-a eschivat să dea un răspuns clar, subliniind că va merge cu la Curtea Constituțională să înregistreze încălcările documentate. Mai mult, ea a vorbit oarecum din poziţia de învins. “Cu părere de rău, cetățenii acestei țări sunt cei, care au de pierdut în urma acestor alegeri”, a subliniat Maia Sandu, adăugând că respectă decizia alegătorilor care au votat pentru oponentul său, însă în opinia sa, timpul va demonstra care sunt adevăratele intenţii ale lui Igor Dodon.

Reamintim că observatorii internaționali care au monitorizat şi cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Moldova au declarat că alegerile s-au desfăşurat conform standardelor internaţionale, transparent şi, în pofida unor neajunsuri, poporul şi-a exprimat liber voinţa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.