VIDEO Noi detalii despre implicarea Anei Ursachi in activitatea criminala

Documentarul de investigație ˝Avocata Diavolului˝ realizat de portalul Today.md a stârnit mai multe reacții în diferite cercuri de la Chișinău. Acesta relatează despre implicarea avocatei Ana Ursachi în activitatea unei grupări criminale specializate în deposedarea mai multor persoane de apartamente, care a fost implicată în omorul unei femei. Protagonista documentarului a ținut să nege toate informațiile prezentate de jurnaliști, însă oferind declarații în acest sens a scos la iveală un dosar de la CEDO care varsă mai multă lumină pe acest caz. Detalii în acest sens au fost prezentate într-o nouă ediție a emisiunii ˝Comisarul˝, transmite democracy.md.

Astfel, aceasta a invocat anumite detalii dintr-un dosar de la CEDO care arată fostul său soț și partener de grupare, Ruslan Moiseev a fost condamnat pentru omorul lui Liubovi Manoli pe baza mărturiei oferite de un oarecare Vilen Vitrenco, mărturii care au fost obținute. Ceea ce a omis Ursachi, dar se conține în dosarul CEDO este faptul că Vetrenco avea oficial un alibi forte pentru noaptea omorului, însă Ursachi și soțul său Ruslan Moiseev – nu.

˝În afară de faptul că documentul prezintă dovezi foarte clare că Ana Ursachi a participat la omorul lui Liubovi Manoli, în decizia CEDO pe care o puteți găsi și voi cu ușurință e scris negru pe alb că în seara în care Ursachi și Moiseev o ucideau cu sânge rece pe Liubovi Manoli, Vitrenco Vilen, cel care a ispășit pedeapsa în locul Anei, se afla acasă, având un alibi forte. Iar Ana și Ruslan – nu îl aveau˝, declară autorul emisiunii, Gabriel Călin.

Documentarul realizat de Today.md a stârnit reacții aprinse și în societate. Astfel, un grup de oameni au protestat în fața Procuraturii Generale, Uniunii Avocaților și a Ministerului Justiției. Acolo, printre protestatari s-a găsit o altă victimă a grupării din care face parte Ursachi care a povestit cu lux de amănunte despre cum a avut de suferit pe seama acesteia.

˝Dimineața, la ora 7:30 dimineața, s-a auzit soneria, iar eu desigur că am deschis ușa fără ca să mă tem de ceva. Acolo stăteau 8 bandiți cu polizor, aparat de sudat. Au început să schimbe ușa, lăcățile. Ei au dat buzna la bucătărie, jumătate fiind în apartament, pentru că erau mulți, iar bucătăria are doar 9 metri pătrați. Au început să ne intimedeze, mama a suferit un infarct. Au smuls toate cablurile de telefon ca să nu pot suna la poliție, iar unul din ei mi-a zis: ˝Acesta este apartamentul meu, eliberați-l˝. În mașină, pe bancheta din față era o domnișoară cu părul de culoare deschisă. Ea s-a întors să nu o văd, însă am reușit-o. Ei nu mi-au spus nimic, doar m-au îmbrâncit așa încât era să cad. Și au plecat. Aici e vorba de o grupare. Am făcut investigația mea, înțelegeți? În toți acești ani, am adunat totul, toată această informație. Și niciodată nu m-am gândit, chiar m-am apropiat de Ana Ursachi acolo, în orășel, și m-am salutat cu ea. Ea și-a scos ochelarii, s-a uitat la mine și a fugi repede în sediul ˝Partidului Nostru˝. Apoi i-am dat cerere de prietenie pe internet, i-am scris că am nevoie de ajutorul ei. Poate mi-a răspunde, să mă întâlnesc cu ea și să discut acest subiect. Ea n-a răspuns nici până acum˝, a povestit una din victime jurnaliștilor.
O altă persoană care a avut de suferit de pe urmă acțiunilor lui Ursachi și a grupării sale susține că aceasta a colaborat cu o altă grupare specializată în deposedarea persoanelor de imobile, condusă de un oarecare Trișin. Acesta împreună cu Ursachi ˝le dădea bani la procente oamenilor ajunși în dificultate și le lua apartamentele cu forța. De la el Ana Ursachi a înțeles cât de profitabil este acest business˝, susțin autorii emisiunii.

Jurnaliștii susțin că au intrat în posesia unui volum mai mare de probe care dezvăluie activitatea criminală în care a fost implicată avocata Ana Ursachi și în care participă până în prezent. Aceștia lucrează acum la cea de-a doua serie a filmului ˝Avocata Diavolului˝ care va prezenta anvergura cu care a lucrat mafia apartamentelor din Chișinău. Zeci de oameni dispăruți, sute de persoane lăsate fără acoperiș, sute de mii de dolari obținuți de mafie, procurori, notari, polițiști și judecători implicați în scheme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.