Unde sunt cei mai activi alegători de peste hotare

Până la ora 15.30, în secţiile de votare deschise peste hotare au votat peste 35 de mii de cetăţeni moldoveni. Cei mai activi sunt cei din Italia, România şi Rusia. În cele 44 de secţii de votare din aceste trei state au votat peste 21 de mii de cetăţeni, transmite IPN.

Datele au fost prezentate în cadrul unui briefing de presă organizat de Comisia Electorală Centrală. Membrii CEC au menţionat că cei mai activi cetăţeni moldoveni s-au înregistrat la secţiile de votare deschise în capitala Federaţiei Ruse, Moscova, în capitala României, Bucureşti şi în oralul italian, Padova.

În acelaşi timp, o prezenţă scăzută a alegătorilor s-a constatat la secţiile de votare deschise în Republica Populară Chineză, unde doar 19 persoane şi-au exercitat dreptul la vot, în Republica Lituania, unde au votat 20 de persoane şi în Japonia, unde la vot au mers doar 25 de persoane.

CEC anunţă că la această oră se deschid secţiile de votare din SUA, oraşele Seattle şi Sacramento. Ţinând cont de diferenţa de fus orar dintre Republica Moldova şi ţările în care au fost deschise secţii de votare, CEC se aşteaptă că în orele următoare se va atesta o participare mai activă a diasporei la scrutinul prezidenţial.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.