Peste patru mii de polițiști vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor prezidențiale

Peste patru mii de polițiști vor asigura ordinea publică pe parcursul desfășurării alegerilor prezidențiale din 30 octombrie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, în cadrul unei conferințe de presă.

„În cele 1980 de secții de votare deschise în țară vor fi dislocați cîte doi colaboratori ai forțelor de ordine, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot. Poliția este un organ apolitic, care va interveni în orice situație cînd va fi depistat că a fost încălcată legea și normele de bază”, a afirmat Pînzari.

La rîndul său, șeful Direcției ordine publică a IGP, Marin Maxian, a menționat că polițiștii vor asigura buna desfășurare a alegerilor, dar și a legislației electorale, pentru a preveni și contracara eventualele încălcări.

„De mîine nu este permisă agitația electorală, adică este ziua tăcerii. De aceea, polițiștii vor monitoriza și contracara eventualele cazuri de nerespectare a acestor prevederi. În perioada desfășurării alegerilor prezidențiale, 140 de inspectori sînt antrenați în asigurarea deplasării tur-retur a documentației electorale, precum și a membrilor comisiilor de circumscripție teritoriale. Pînă în prezent, nu au fost înregistrate incidente”, a spus Maxian.

Oamenii legii au depistat pe parcursul desfășurării campaniei electorale 76 de încălcări, privind afișarea mesajelor și a pliantelor electorale în locurile interzise. Totodată, aceștia au reamintit cetățenilor că „la urnele de votare este interzisă prezentarea cu arme, este interzisă scoaterea buletinului de vot din secția de votare și deteriorarea intenționată a buletinului sau a altor obiecte din secția de votare.

Duminică, 30 octombrie, În R. Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale directe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.