La 7 noiembrie FMI va discuta solicitarea de finanţare a Republicii Moldova

Pedestrians walk past the International Monetary Fund headquarters' complex in Washington Sunday, May 2, 2010. A senior International Monetary Fund official says the IMF's executive board is meeting in Washington to consider how much aid to grant Athens under a massive rescue loan package. (AP Photo/Cliff Owen)

Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional se va reuni, pe 7 noiembrie anul curent, pentru a discuta solicitarea programului de finanţare a reformelor din Republica Moldova pe o perioadă de trei ani, prin intermediul Mecanismului extins de creditare şi a Mecanismului de finanţare extinsă, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Băncii Naţionale a Moldovei.

Aranjamentul financiar prevede accesul la finanţare la un nivel de 75% din cota Republicii Moldova la FMI (circa 182,7 milioane dolari). Acest nou program cu Fondul Monetar Internaţional îşi propune, printre altele, ameliorarea rapidă a guvernării şi supravegherii sectorului financiar-bancar. În special, programul urmăreşte evaluarea şi transparentizarea acţionariatului băncilor comerciale din Republica Moldova.

În comunicat se precizează că Banca Naţională a Moldovei şi Guvernul Republicii Moldova au îndeplinit acţiunile prealabile ale Memorandumului de politici economice şi financiare din cadrul acordului la nivel de personal dintre autorităţile Republicii Moldova şi experţii Fondului Monetar Internaţional, încheiat la 26 iulie 2016.

4 Comments

  1. Sturza, nu prentru prima data, s-a dovedit a fi un balabol ordinar… si precum a dezmintit si Candu, dar si reprezentanta oficiala a FMI in Moldova, amanari nu sunt! Deci acord o sa fie! Si mai mult, Sturza merita vreo doua palme peste bot de la fiecare mooldovean, dupa ce ne-a furat, mai are si obraznicia sa ne dea sfaturi si sa ne ”lumineze” in modul obisnuit cateilor clanului Lucinschi!

  2. Haha, acum vedem cit de prosti Maia si cu Nastase au ramas in fata poporului, dupa ce pina acum declarau ca Moldova nu va avea Acord cu Fondul Monetar International.

  3. FMI acorda bani, car sunt si monitorizati de catre aceeasi organizatie. In aceste conditii, este clar de ce Filat in 2013 a intrerupt colaborarea cu FMI, pentru ca sa nu fie deranjat in a fura linistit banii publici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.