Un ofiţer CNA ar putea face şase ani de puşcărie

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui ofiţer al Centrului Naţional Anticorupţie. Acesta este acuzat de falsificarea probelor în procesul penal şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Astfel, ofiţerul CNA, care în martie 2014 exercita urmărirea penală într-un dosar de corupţie, a primit pentru păstrare un plic cu 16 bancnote cu nominalul de 500 euro recunoscute drept corp delict. Un an mai târziu, ofiţerul a transmis plicul procurorului, pentru prezentarea şi examinarea bancnotelor în cadrul şedinţei de judecată, însă atunci când a fost desigilat de către acuzatorul de stat şi examinat în şedinţa de judecată, „s-a constatat că bancnotele, nu corespund după serie şi număr cu cele recunoscute ca corp delict în cauza penală”, informează Procuratura Generală.

Învinuitul, în vârstă de 42 de ani, a fost eliberat din funcţie, Acesta însă nu-şi recunoaşte vina. Legislaţia în vigoare prevede pentru aceste infracţiuni o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa o anumită funcţie pentru o perioadă de până la 5 ani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.