Candidatul unic nu va ajunge în turul doi. Iată de ce

Candidatul PDM, Marian Lupu, și cel comun al PAS, PLDM, PPDA, Maia Sandu, nu au nicio șansă de a ajunge în turul doi de scrutin. Este pronosticul făcut de fostul viceministru de Externe, politologul Valeriu Ostalep, în cadrul unei emisiuni produse în studioul Sputnik Moldova, transmite momentul.info.

Ostalep afirmă că Marian Lupu se află deja o lungă perioadă, din 2002, în importante funcții de conducere în stat, este parte a guvernării și numele lui este asociat cu toate eșecurile acesteia.

,,În acești 14 ani, lucrurile au mers din rău în mai rău. Având în vedere că în această persoană s-a aflat permanent în funcții importante, eu ca cetățean am dreptul să leg acest eșec și de persoana lui. Eu nu văd cum oamenii își vor da votul pentru el. Am mari dubii în privința faptului că el va ajunge în turul doi, mai ales dacă ținem cont cum este întâmpinat reprezentatul democraților în teritoriu”, a declarat Ostalep.

Referindu-se la Maia Sandu, Ostalep a spus că nici ea nu are șanse să ajungă în turul doi, întrucât liderul PAS este practic necunoscut pentru societatea moldovenească. Expertul afirmă că, de fapt, Sandu este cotată cu doar vreo două procente, dar nu cu peste 10, așa cum arată sondajele. În același timp, Ostalep a menționat că președintele PPDA, Andrei Năstase, a făcut o mare greșeală atunci când s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu, iar prin această decizie el și-a semnat moartea sa politică. Ostalep consideră că, dacă nu s-ar fi retras din cursă, Năstase ar fi ajuns în turul doi de scrutin, alături de socialistul Igor Dodon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.