Detalii șocante despre trecutul avocatei Ana Ursachi

Chiar dacă se declară o aprigă luptătoare pentru dreptate, dar și face parte din apărarea în instanță a unora dintre cele mai odioase personaje din spațiul public moldovenesc, avocata Ana Ursachi se pare că a avut un trecut tumultos și activ din punct de vedere al infracțiunilor criminale, unele chiar de o gravitate foarte mare.

Astfel, o investigație realizată de către portalul Today.md, scoate la iveală detalii de-a dreptul șocante despre trecutul avocatei, aceasta fiind implicată în scheme de înșelăciuni, falsificări și omoruri, în calitate de coordonatoare a unei grupări criminale care avea un așa gen de activitate, transmite momentul.info cu referință la democracy.md.

Potrivit jurnaliștilor de la Today.md, în anii 90, Ursachi reprezentat o grupare criminală care și-a însușit mai multe apartamente prin înșelăciune, falsificare de documente și omorul ulterior a stăpânilor acestor apartamente. Investigația scoate în evidență cazul lui Liubovi Manoli, care a fost găsită strangulată, cu o piatră legată de gât, într-o gură de canalizare din apropierea localității Dobrogea. Implicarea Anei Ursachi în acest caz este confirmată atât de fiul victimei, dar și unii dintre complicii acesteia, printre care se afla și soțul lui Ursachi, Ruslan Moiseev. Potrivit acestora, după ce au pătruns ilegal și au furat documentele pe apartament, membrii grupării le-au falsificat în favoare lor și au lichidat-o. Membrii grupării, împreună cu victima, petreceau într-un local din capitală, unde i-au turnat în băutură clofelină, au scos-o în afara orașului și au omorât-o.

Un alt detaliu cutremurător care a atras atenția jurnaliștilor a fost inacțiunea organelor de anchetă, a procurorilor și judecătorilor, chiar dacă aceștia au fost sesizați în repetate rânduri de către rudele și vecinii victimilor.

„Unul dintre procurori, la numai o lună de la deschiderea dosarului, pleacă din funcție și este angajat, potrivit martorilor, la MoldinconBank. Este vorba despre anchetatorul Procuraturii Buiucani, Gurițanu. După funcția de șef al pazei Moldinkonbanc, timp de 10 ani acesta a fost avocatul lui Veaceslav Platon și este cunoscut faptul că a fost implicat în schema „spălătoria rusească” eschivîndu-se de organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție. S-a străduit pentru el nimeni altul decât tatăl atotputernic al Anei. În presă au mai apărut informații despre legăturile acestuia cu Ivan Guțu, care împreună cu Oleg Podolko erau curatorii lui Veaceslav Platon. Într-un final, dosarul omorului este Disjuns, iar Ana ursachi este judecată aparte. Tatăl ei obține pentru ea, o decizie halucinantă prin care aceasta este achitată, iar Vilen Vilenco și Moiseev Ruslan primesc ani buni de pușcarie”, se spune în investigația realizată de portalul Today.md.

Reamintim că avocata Ana Ursachi s-a făcut cunoscută prin faptul că a susținut activ și deschis mișcările protestatare organizate de către Platforma „Demnitate și Adevăr”, dar și prin faptul că a participat activ, în calitate de reprezentant al apărării, la cele mai sonore cazuri de judecată din Moldova. Aceasta îl reprezintă pe extremistul Grigorii Petrenco, pe fostul deputat Alexandr Petkov, l-a apărat pe liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi și în prezent face parte din grupul de avocați a controversatului om de afaceri, cunoscut și drept „raiderul nr. 1 în CSI”, Veaceslav Platon, care este anchetat în stare de arest pentru devalizarea sistemului bancar din Moldova și operațiunea masivă de spălare a banilor, numită „Laundromat”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.