Renato Usatâi încearcă să mituiască un killer ca acesta să nu-i divulge numele anchetatorilor englezi în cazul tentativei de asasinat a bancherului Gorbunțov

Anchetatori din R. Moldova și Marea Britanie colaborează colaborează țn ce privește tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov, care s-a produs în anul 2012. În special cele două țări investighează implicarea în acest caz a liderului „Partidului Nostru”, Renato Ustaîi. Despre aceasta a declarant Gherman Gorbunțov într-un un interviu online bloggerului Veaceslav Balacci, transmite momentul.info. Gorbunțov afirmă în interviu că Usatîi încearcă acum să-I dea 600 mii de dolari killerul-ui Vitalie Proca pentru ca acesta să nu spună că primarul de la Bălți este comanditarul asasinatului.

”Eu cred că acum acestea nu mai sunt doar presupunerile mele pentru că am discutat cu procuratura moldovenească. Recent le-am făcut cunoştinţă cu anchetatorii englezi. Au fost elucidate multe lucruri interesante. Eu cred că în curând adevărul, atât de iubit de Renato, va ieşi la suprafaţă, într-o formă dură, nu prea frumoasă. Adevărul e cunoscut de toţi, pur şi simplu nu se putea face conexiune între mai multe elemente. Acum are loc procedura de conexare a adevărului, pe care îl iubeşte Renat. Şi eu cred că acum toate presupunerile mele se vor transforma în fapte şi într-un dosar penal concret”, a spus Gorbunțov despre tentativa de asasinare asupra sa.

Gorbunțov mai afirmă în interviu că deja a sesizat organele de anchetă din Moldova și din Londra în privința acestui caz, iar acestea au găsit puncte comune în anchetă și colaborează la momentul actual.

Fostul bancher mai spune că preocuparea principală a liderului „Partidului Nostru” la momentul dat este să nu admită „scurgerea” de informației despre implicarea sa în acest caz. De aceea, Usatîi încearcă acum să ajungă la killerul Vitalie Proca, autorul tentativei de asasinare, și să-l mituiască pentru ca acesta să nu ofere mărturii pe acest caz.

”Un oarecare Malarciuc încreacă foarte tare să ajungă la domnul Proca pentru a-l convige pe acela, în schimbul la suma pe care am numit-o, pentru a-l face pe Usatâi curat. Cred că acestui om nu-i va reuși acest lucru. Pentru ca Proca să spună că Usatâi nu este implicat în tentativa de asasinat a lui Gorbunțov și că sunt vinovate alte persoane de aceasta. Valerii Grigorievici Malarciuc, anul 1983, mă îndoiesc că va putea transmite 600 mii USD domnului Proca. Dacă și se va pomeni aproape de el, asta va fi doar în celula vecină din pușcărie. Mă îndoiesc că îi va reuși să le demonstreze tuturor că nu sunteți vinovat și să mutați pe altcineva vina”, spune bancherul Gherman Gorbunțov.

Presa de la Chișinău susține că tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov a stârnit o puternică rezonanță în Moldova, dar și peste hotare. Potrivit unor versiuni care au fost confirmate și de jurnaliștii de la RISE România, comandatarul asasinatului a fost Renato Usatîi, care acționa la ordinea coordonatorilor și finanțatorilor săi de la conducerea RJD (Căile Ferate Rusești).

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.