Leancă nu vrea să fie ca Năstase

Prime Minister of Moldova, Iurie Leanca, talks to the media following a meeting at the European Union Commission headquarters in Brussels on June 14, 2013. AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER (Photo credit should read THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

Liderul PPEM nu cedează în fața somațiilor din Uniunea Europeană de a ieși din cursa prezidențială. Acesta a dat un răspuns negativ la îndemnul președintelui PPE de a se retrage în favoarea Maiei Sandu.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Leancă susține că este un candidat foarte bun la funcția de președinte al Republicii Moldova, iar principalul său adversar ar fi liderul socialiștilor Igor Dodon și din aceste considerente el refuză să-și retragă candidatura.

Sâmbătă președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, l-a felicitat pe Andrei Năstase pentru gestul său făcut în favoarea Maiei Sandu și și-a exprimat regretul că Iurie Leancă nu a participat alături de Sandu, Năstase și Cebotaru la „procesul de identificare a candidatului unic”.

Anterior Iurie Leancă a făcut mai multe călătorii în Europa pentru a se întâlni cu importanți lideri politici din PPE, încercând să stabilească legături mult mai strânse cu PPE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.