Rogozin sosește la Chișinău

O delegaţie de la Moscova, condusă de vicepremierul Dmitri Rogozin, vine astăzi într-o vizită de două zile în Republica Moldova, anunță Ambasada Federației Ruse la Chișinău, citată de IPN.

Potrivit sursei citate, vizita lui Dmitri Rogozin a fost coordonată în cadrul unei întâlniri a viceministrului moldovean de Externe, Lilian Darii, cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametştin.

Vom aminti că Dmitri Rogozin urma să întreprindă o vizită la Chișinău pe 4-5 octombrie, pentru a discuta problema relansării relațiilor comerciale dintre Federația Rusă și Republica Moldova, potrivit declarațiilor oficialităților moldovene. Această vizită a fost însă amânată, fără a fi anunțat motivul.

La începutul săptămânii trecute, agenția oficială transnistreană „Novosti PMR” a anunțat că Dmitri Rogozin va veni la Tiraspol, tot pe 10-11 octombrie. Vizita în regiunea separatistă transnistreană a fost discutată de liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, care se afla la Moscova, cu Dmitri Loskutkov, unul dintre consilierii lui Rogozin.

Experții de la Chișinău au remarcat, de altfel că vizita lui vicepremierului rus responsabil pentru negocierile în problema transnistreană ar urma să se desfășoare în plină campanie pentru alegerile așa-zisului lider al administrației de la Tiraspol, dar și campaniei electorale pentru alegerile președintelui Republicii Moldova, fapt care ar putea încuraja anumite forțe politice de pe ambele maluri ale Nistrului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.