Pavel Filip: Moldova Business Week pune Moldova pe harta investitorilor internaţionali

Credit foto: ipn.md

„Moldova Business Week pune Moldova pe harta investitorilor internaţionali, arăta că vrem afaceri serioase, investiţii transparente, nu aranjamente din umbră. Este săptămâna când vom vorbi cu glas tare despre avantajele şi realizările economiei noastre, dar vom şi fi gata să răspundem pentru neajunsurile şi eşecurile la nivel de politici şi implementări”. Declaraţia aparţine prim-ministrului Pavel Filip şi a fost făcută la evenimentul de lansare a săptămânii de afaceri în Republica Moldova – Moldova Business Week, ediţia 2016, transmite IPN.

Pavel Filip a spus că reformele necesare pentru a asigura un mediu de afaceri atractiv trebuie să înceapă de la calitatea politicilor publice care influenţează mediul de afaceri şi calitatea administrării acestor politici. „Voi depune tot efortul pentru a acredita această idee la toate autorităţile publice – agentul economic este sursa primară a bunăstării populaţiei. De aceea, agentul economic trebuie tratat cu cea mai mare atenţie şi grijă”, a declarat prim-ministrul.

Cea de-a III-a ediţie a forumului economic „Moldova Business Week” se desfăşoară în perioada 4-7 octombrie, reprezentând un complex de evenimente, organizate la Chişinău, dar şi în alte localităţi din ţară, la care şi-au anunţat participarea peste 300 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Republica Moldova şi din peste zece state ale lumii.

1 Comment

  1. Crizele politice din ultimii ani, si jaful din BEM, au distrus imaginea RM pe plan international. In asa conditii e si firesc ca investorii nu vor da buna in Moldova. Trebuie de recredibilizat tara pe plan extern!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.