Principele Radu al României a vizitat oraşele Cahul şi Comrat

Alteţa Sa Regală a avut întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, cu studenţii şi profesorii Universităţii de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, precum şi cu elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din acelaşi oraş, transmite momentul.info cu referință la postul public de radio.

Este pentru prima dată când Principele Radu al României a ajuns în sudul Republicii Moldova, la Cahul.

Din suita Principelui au făcut parte ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Gheorghe Duca și consulul general al României la Cahul, Anca Corfu.

Scopul vizitelor regionale ale reprezentanților Casei Regale este de a sprijini comunitățile locale în realizarea unor proiecte și valorificarea unor oportunități care ar facilita și dinamiza parcursul european al Republicii Moldova.

„Și în România, și aici, am fost rugați de către autorități să sprijinim Republica Moldova pentru intrarea în Uniunea Europeană. Și nu se poate face acest sprijin decât dacă cunoști bine regiunile”, a declarat Alteța Sa Regală, Principele Radu al României.

Deși raionul Cahul se află departe de București, APL-urile și populația de aici beneficiază din plin de ajutorul oferit de către Guvernul României.

„Guvernul României a fost cel mai mare donator și prieten care ne-a ajutat. Un exemplu în acest sens ar fi școlile renovate”, a declarat președintele raionului Cahul, Ion Groza.

„Statul român trebuie să investească în generațiile tinere, să asigure cu carte românească instituțiile de cultură din Republica Moldova”, a menționat președintele AȘM, Gheorghe Duca.

Tot astăzi, Principele Radu a vizitat Universitatea de Stat din Comrat unde, cu un an în urmă, la inițiativa Alteței Sale Regale, au început demersurile pentru deschiderea unui Lectorat de Limba Română.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.