Despre ”dezvăluirile” lui Platon în ”presa independentă”

Zice-se că Platon face dezvăluiri din puşcărie. Cam aşa titrează o parte a presei. Şi ce secrete oare ne deconspiră veteranul criminal?

Spune că pe Drăguţanu l-a promovat guvernator al BNM Plahotniuc, nu Ghimpu. Ei bine, Saharneanu Valeriu, fost membru al grupului parlamentar PL, precizează pe bună dreptate că oficial Drăguţanu a fost propus totuşi de liberali, dar la sugestia PDM care anterior, prin AMN, şi-a instalat şi un procuror general loial, scrie comentatorul politic Petru Bogatu pe Facebook.

Despre asta, de altfel, şi subsemnatul, şi alţi colegi din mass-media au scris încă la finele anului 2009. Ce noutate ne relatează Platon? Ce dezvăluire e aici? Ne face o revistă a presei de acum câţiva ani? – întreabă Bogatu.

Ceea ce evită să ne spună Platon este faptul că el, împreună cu Şor, profitând de miopia şi rapacitatea guvernanţilor, a realizat diversiunea Moscovei de prăbuşire politică şi economică a Republicii Moldova. A delapidat, a luat credite neperformante, a spălat bani şi, nu în ultimul rând, a cumpărat deputaţi, procurori, înalţi ofiţeri de la Interne şi SIS pentru a acoperi jaful, notează pe Facebook Petru Bogatu.

Politicienii şi bancherii care vor fi găsiţi reponsabili de complicitate la devalizarea băncilor, pentru că nu doar Filat este sungurul vinovat, bineînţeles, să răspundă. Platon însă să ne destăinuie adevărul despre rolul său personal în conspiraţia rusă împotriva Republicii Moldova.

Din păcate, calitatea procesurală a anchetei, aşa cum o văd eu, lasă mult de dorit. Eruditul avocat rus Ilia Novikov, campionul concursului televizat „Что? Где? Когда?”, nu degeaba a fost trimis la Chişinău. Nu m-aş mira să-l scoată basma curată pe Platon. Mai cu seamă că oamenii acestuia din urmă rămân încă în funcţii, mai notează comentatorul politic de la Chișinău.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.