Chișinăul a comemorat victimele atentatului din 11 septembrie

Victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie, produse acum 15 ani şi care au zguduit o lume întreaga sunt comemorate astăzi şi la Chişinău. Zeci de oameni au venit în dimineaţa zilei la Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) din Republica Moldova pentru a depune flori şi a condamna terorismul, relatează postul public de televiziune.

Chiar dacă a trecut un sfert de secol de la atentatele din septembrie 2001, drama acelor timpuri nu a fost uitată. Atentatele teroriste sunt condamnate de liderii marilor puteri ale lumii, de politicieni, de oameni simpli, dar şi de generaţia în creştere. Un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din capitală împreună cu mai mulţi profesori au depus flori în această dimineaţă în memoria victimelor atentatului sângeros. Ei au format o inimă din lumânări şi au lansat mesaje de pace.

„Am lăsat mesaje de solidaritate şi ne pare sincer rău de ceea ce s-a întâmplat şi suntem alături de poporul american.” „Este foarte important să fim solidari cu oamenii care au avut de suferit, cu familiile victimelor, oameni nevinovaţi care au venit la serviciu, care şi-au dorit pace şi au contribuit la dezvoltarea naţiunii”, au spus câțiva dintre participanții la acțiunea de comemorare.

„A fost iniţiativa senatului de elevi şi suntem mândri că avem aşa elevi care ne-au mobilizat pe toţi”, a menționat directorul adjunct al la Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, Minodora Darie.

De dimineaţă mai mulţi oficiali au mers la ambasadă şi au depus flori în memoria victimelor atentatului terorist. Oamenii care doresc să-şi demonstreze solidaritatea faţă de poporul american, pot veni şi în continuare la Ambasada Statelor Unite pe parcursul întregii zile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.