Iată câți contribuabili din Chişinău nu au achitat impozitul pe bunurile imobiliare

Circa 45 de mii de contribuabili din municipiul Chişinău nu au achitat impozitul pe bunurile imobiliare. Cifra reprezintă 15% din numărul total de plătitori, iar suma restantă se ridică la peste 18 milioane de lei.

Primul termen de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare a expirat la 15 august. Până la ora actuală, în bugetul local s-au încasat peste 55 de milioane de lei din plata impozitelor pentru bunurile imobiliare, se menţionează într-un comunicat de presă remis de Primăria capitalei.

Odată cu expirarea primului termen de plată a impozitului, în continuare se calculează zilnic penalizări de 0,07% din sumă. Până acum, au fost calculate deja sancţiuni de peste 3 milioane lei.

Termenele de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare sunt 15 august şi, respectiv, 15 octombrie. Onorarea obligaţiei fiscale de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare se poate efectua cu Avizul de plată la oficiile poştale, bancare sau prin intermediul https://mpay.gov.md/.

Eventualele neclarităţi care pot apărea urmează a fi soluţionate la sediul Direcţiei municipale de colectare a impozitelor şi taxelor locale, din str. 31 August 1989, nr. 63 A, cu acces din str. Armenească, prin e-mailul: impozite@pmc.md sau la numărul de telefon (022) 990-997 (la tastarea butonului de sector).

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.