Angajații Pentagonului nu au voie să instaleze Pokémon Go pe telefoanele de serviciu

Oficialii Departamentului Apărării din SUA au interzis vineri tuturor angajaților să instaleze popularul joc Pokémon Go pe smartphone-urile de serviciu, relatează AFP.

„Vă puteți imagina o serie de motive pentru care acest lucru nu ar fi foarte prudent”, a explicat Gordon Trowbridge, responsabilul adjunct pentru presă al Pentagonului.

„Dincolo de aspectele legate de securitate, cred că oamenii care plătesc impozite consideră că telefoanele puse la dispoziția angajaților guvernului sunt utilizate în primul rând pentru munca lor”, a adăugat el.

Aplicația pentru telefoanele mobile, creată de Niantic Labs, în parteneriat cu Nintendo și cu filiala sa The Pokemon Company, îi face pe utilizatori să plece în căutarea unor personajele virtuale care pot fi găsite în spații publice reale.

Aplicația de realitate augmentată, descărcată de zeci de milioane de ori, este foarte populară în rândul publicului tânăr și permite localizarea altor jucători.

Mai multe baze militare americane și-au avertizat deja angajații cu privire la pericolul de a juca Pokémon Go în interiorul acestora, în special în apropierea pistelor de lansare a avioanelor de luptă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.