Ucraina: Trei morți, printre care și un reprezentant al NATO, în explozia unor muniții

Trei persoane au fost ucise, printre care un reprezentant ucrainean la NATO, și două rănite în explozia unor muniții pe terenul unei întreprinderi publice care se ocupă cu distrugerea armelor uzate, a anunțat vineri justiția militară, relatează momentul.info cu referință la AFP.

Potrivit informațiilor preliminare, s-a stabilit că în timpul descărcării munițiilor, care trebuiau să fie distruse, a avut loc o explozie. Trei persoane au fost ucise și două rănite’, a explicat parchetul militar din regiune într-un comunicat.

‘Printre cele trei persoane ucise în explozie se află și un reprezentant al NATO. Era un cetățean ucrainean care asista la procesul de distrugere a munițiilor’, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt Iuliana Lazarenko.

Accidentul s-a produs joi pe terenul uzinei Ukroboronprom, societate de stat care se ocupă și cu vânzările de arme în regiunea Sumî.

De mai mulți ani, Ucraina distruge munițiile vechi și uzate cu susținerea financiară a NATO.

Accidentele sunt frecvente în depozitele forțelor armate ucrainene, care duc lipsă de mijloace financiare și îi depozitează armele și munițiile în condiții uneori rudimentare, notează AFP.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.